Skip til hoved indholdet
  Hjem Velkommen

Velkommen

Her finder du praktiske informationer og andre nyttige oplysninger, når du og dit barn er nye i Hallandsparken.

Velkommen til Hallandsparken, vi glæder os til at lære jer at kende.

Hvis I ikke allerede har været på rundvisning i vores hus, er I meget velkommen til at kontakte os og lave en aftale herom. Vi vil altid anbefale jer at komme ned og besøge os, og mærke stemningen, og se om I kan se jer selv i vores hus.

Praktiske informationer

I Hallandsparken er vi altid klar til at tage imod nye børn og forældre, vi glæder os til at høre jeres historie og byde jer velkommen i huset.

Den første tid i vuggestuen, hedder indkøring og I skal regne med, at en god indkøring varer mellem en og to uger – begge dele er lige ”normalt”. Alle børn og indkøringer er forskellige, derfor er det også forskelligt, hvor lang tid, der er brug for til en god indkøring. Denne vurdering tager vi løbende i samarbejde med jer. Det er blot vigtigt, at I har afsat god tid til indkøringen, da barnet kan mærke hvis mor eller far har travlt.

Vi ved, at det er en stor begivenhed for mange forældre, når jeres børn skal starte i vuggestue eller børnehave. Vi vil derfor hjælpe med den bedste og tryggeste indkøring for jer og jeres barn.

I starten vil I være med barnet i institutionen. Vi ved, at alle har børn brug for tryghed, når de skal lære en ny verden at kende. Den tryghed får de hos jer forældre, og de får den ved, at I er rolige og viser dem vejen og tager sig tiden til, at børnene selv tør møde den nye verden og institution. Det er derfor en god idé, at I forældrene i starten holder sig tæt på, opmuntrer, viser nysgerrighed og på den måde udtrykker, at situationen er helt ok. Samtidig er det også vigtigt, at I er klar med trøst og kram, hvis det hele bliver lidt for meget.

Når jeres barn udviser en tryghed i institutionen, samarbejder vi om, at barnet skal prøve at være her alene. Så aftaler vi at I er væk i et mindre stykke tid. I den forbindelse er det meget vigtigt, at I som forældre siger tydeligt farvel, og giver tydelig besked om, at I kommer igen.

Det kan være, at barnet har brug for en noget genkendeligt hjemmefra, eksempelvis en bamse eller en sutteklud.

Børns Vilkår har lavet en hjemmeside om Livet med småbørn  og her kan du få gode råd om eksempelvis den gode indkøring. Vores indkøringer tager udgangspunkt i disse råd, og I kan som forældre læse mere her:
https://bornsvilkar.dk/smaaboern/dagtilbud/indkoering/

Barnet får sit eget garderobeskab, hvor der er plads til overtøj og hjemmesko. Det er også en god idé altid at have årstidsbestemt overtøj i garderoben, da vi er ude på alle tidspunkter af året.

Hvert barn skal have eget skiftetøj med, I som forældre skal selv være opmærksomme på, om jeres barn altid har tøj og fodtøj, som det kan passe. Det er tillige en god idé at skrive navn i alt tøjet.

Vi arbejder med ”det gode måltid”

Vi ser derfor måltidet som en større helhed i et pædagogisk læringsmiljø, hvor den sunde mad er i centrum. Samtidig ser vi også læring, dannelse og trivsel som en stor del af ”det gode måltid".

Derfor vil måltiderne i Hallandsparken:

 • Bidrage til at understøtte udviklingen af sunde mad-og spisevaner tidligt hos børn.
 • Give plads til omsorg, opdragelse og læring.
 • Bidrage til at vække børnenes nysgerrighed og mod på at gå ombord i nye råvarer og retter.
 • Være en social aktivitet, hvor vi dyrker relationer, har et samvær, taler sammen og lærer af hinanden.

Vi serverer hver dag følende måltider, som tilberedes af husets madmor.

 • Morgenmad
  Mellem klokken 06.30 - 07.30 tilbydes morgenmad bestående af for eksempel havregrød, havregryn og groft brød med ost eller lignende. Hertil serveres mælk og vand.
 • Formiddags mad / frugt, som består af brød, frugt og vand.
 • Frokost
  Her serveres varm eller kold mad.
 • Eftermiddag tilbydes der hjemmebagt brød, frugt eller lignende.
 • Seneftermiddag
  Til de børn, der bliver længe i institutionen, tilbydes der knækbrød, frugt eller lignende.

Alle måltider laves med udgangspunkt i Fødevarestyrelsens anbefalinger. Maden er tilpasset aldersgruppen. Der tages også hensyn til børn, der har allergi eller af religiøse eller kulturelle årsager har særlige regler eller forbehold i forhold til mad.

For mere information og Høje-Taastrup Kommunens madpolitik:

Daginstitution Hallandsparken
Hallandsparken 1
2630 Taastrup

Telefon: 43 35 34 50

Pædagogisk leder: Morten Permin
E-mail: mortenpe@htk.dk

Klyngeleder: Helle Lundstein
E-mail: HelleLu@htk.dk

Mandag - torsdag:
Klokken 06.30 - 17.00

Fredag:
Klokken 06.30 - 16.30

Lukkedage